Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Livsmedelsverket: ”GMO-fritt” vilseledande
 • Det är vilseledande att märka kött som ”GMO-fritt” eftersom det inte finns genmodifierat kött i Sverige. Genom märkningen ger man intrycket att det är något speciellt med köttet, skriver Livsmedelsveket i ett pressmeddelande.

  Jag har tidigare bloggat om City-gross kampanj ”Ingen GMO” och debatten kring den. Jag tyckte då att City-gross kampanj var vilseledande eftersom det inte finns genmodifierat kött i Sverige. Livsmedelsverket är av samma uppfattning.

  Tanken bakom Livsmedelsverket ståndpunkt är att stödja konsumenten. Det finns inte genmodifierat kött, mjölk, ägg eller fisk i svensk handel. Då är det vilseledande att märka visst kött som GMO-fritt, eftersom konsumenterna då luras att tro att kött som inte märkts skulle vara genmodifierat, säger Inger Andersson, generaldirektör på Livsmdelsverket.

  City-gross lär få tänka om. Annars riskerar de att hamna inför Marknadsdomstolen för vilseledande marknadsföring.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:40

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.