Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Pristak för trådlös surf utomlands?
  • Priser, Telekom 03.02.2008

    Jag har tidigare berättat att det kan vara extremt dyrt att surfa trådlöst när du är utomlands. Men det kan bli ändring, berättar Computer Sweden.

    Snart blir det billigare att skicka sms och surfa med mobilen utomlands. Åtminstone om EU-kommissionen och de europeiska regleringsmyndigheterna får som de vill.

    Inför ett möte i samrådsgruppen European Regulators Group, där svenska Post- och telestyrelsen deltar, uppmanar brittiska Ofcom myndighetskollegorna att sätta press på mobiloperatörerna.

    Ed Richards, chef för Ofcom, hänvisar till statistik som säger att snittpriset operatörerna tar för 1 megabyte datatrafik mobilt när användaren är utomlands är över 50 kronor.

    – Hur man än ser det är det extremt dyrt. Det kan kosta hundratals kronor att ladda ner en enda power point-presentation, säger Ed Richards till Financial Times.

    Han vill dessutom att operatörerna sänker roamingpriserna på sms som skickas inom EU och sluta ta betalt för en hel minuts samtal även om kunden bara ringer 20 sekunder.

    I ett pm framställt inför ERG-mötet tillägger Ed Richards att ”dessa kostnader är ett betydande hinder för användningen av mobilt internet utomlands. Jag är mest orolig för effekten på företagen, som allt mer är beroende av mobil uppkoppling”, skriver Daily Mail.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 7:03

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.