Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » EU-hot får effekt – Telia sänker priserna för mobilsurf utomlands
  • Telekom 17.04.2008

    Hur läget på telekommarknaden ser ut den 1 juli i år avgör om EU ska reglera priserna på mobil datatrafik utomlands. Nu hänger det på operatörerna att agera om de ska undvika detta. Teliasonera är ett av de företag som tagit detta till sig och sänker nu priserna, ser jag i Computer Sweden.

    – I dagsläget kan vi inte utesluta att det blir en reglering, men vi tycker att det fungerar bättre om marknadsaktörerna själva får komma överens om en rimlig nivå på kostnader, säger Håkan Dahlström, chef för Teliasoneras mobila verksamhet i Sverige.

    Teliasonera sänkte kostnaderna för utlandssamtal under 2007 och den 1 april halverade operatören sina priser på datatrafik i Europa, skriver CS.

    Operatörernas inställning är märklig. De vill reglera själva, men det är först efter hot från EU som de kommer till skott.

    Det gäller fortfarande att se upp. Reser du inom EU måste du först kolla vilka operatörer din operatör har avtal med, och själv ställa in ”rätt” operatör när du ska surfa utomlands. Och befinner du dig utanför EU kan mobilsurf fortfarande bli skitdyrt!

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:17

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.