Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Matlåda – Bra sätt att spara
 • Jag har tidigare propagerat för ett bra spartips, att ta med egen matlåda till jobbet. En genomsnittlig utelunch går på 74 kronor, vilket gör 1500 kronor. Det är väldigt sällan man lägger 74 kronor per person på en måltid hemma, det finns alltså pengar att spara.

  Det som får mig att tjafsa om detta igen är en undersökning från Lantmännen, som visar att 51 procent av svenskarna använder matlåda. Siffran hittar jag i en osignerad artikel i DN, men jag misstänker att den kommer från TT.

  Storstadsborna, 42 procent, tillsammans med skåningarna, 38 procent, är sämst på att göra matlådor av sina matrester. Bortsett från Stockholmsområdet är Svealand flitigast, 62 procent. Norrlänningarna kommer inte långt därefter med 59 procent, enligt artikeln.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 19:40

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.