Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mer om Bisfenol
 • Jag har tidigare bloggat om det omdebatterade ämnet Bisfenol A, som bland annat finns i matförpackningar och i kassakvitton. Då konstaterade jag att det inte fanns några bevis för att det skulle påverka vår hälsa.

  Men det forskas intensivt kring ämnet. Nu visar nya forskningsresultat att Bisfenol kan kopplas till dåligt immunförsvar, rapporterar Vetenskapsradion.

  Bert-Ove Lund miljötoxikolog på kemikalieinspektionen tycker att sambandet är intressant men påpekar att studien inte visar att det dåliga imunförsvaret beror på bisfenol A. Det skulle också kunna bero på någon livsstilsfaktor, säger han till radion.

  Orsak-verkansambandet är alltså fortfarande oklart.

  Men trots avsaknaden av bevis har EU beslutat att Bisfenol inte längre får användas i nappflaskor, något som TT rapporterar i en artikel i många tidningar.

  Tillverkningen förbjuds från och med den 1 mars 2011, medan marknadsföring och export av sådana nappflaskor förbjuds från och med den 1 juni 2011, meddelade EU-kommissionen enligt TT.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:00

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.