Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bisfenol-debatten
 • Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till bisfenol i matförpackningar och -kärl, till exempel nappflaskor. Å ena sidan finns det ännu inga bevis (tack Louise för länken) för att den skulle vara en hälsofara, å andra sidan vet man att bisfenol är hormonstörande. Frågan är om ämnet utsöndras i några hälsofarliga mängder i förpackningar och kärl.

  Livsmedelsverket vill avvakta EU:s utvärdering innan man agerar, men kemikalieinspektionens generaldirektör tycker att ämnet borde förbjuda av försiktighetsskäl. Danmark och Kanada har redan ett förbud, med hänvisning till försiktighetsprincipen.

  Om inte EU snabbt förbjuder det misstänkt hormonstörande ämnet bisfenol i nappflaskor kommer Sverige att gå före och införa ett nationellt förbud. Det beskedet ger vår hårt kritiserade miljöminister Andreas Carlgren.

  Cop har beslutat sluta sälja nappflaskor med bisfenol i plasten och Axfood söker alternativa matförpackningar.

  Men som sagt, jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig. Är det mycket väsen för ingenting?

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:24

 • 5 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.