web analytics
 • Privatekonomi 18.02.2008

  I morgon kommer propositionen som ger pensionsspararna rätt att flytta sitt pensionskapital från och med den 1 maj. När propositionen väl klubbats igenom kan hundratusentals svenskar flytta sitt pensionskapital, och även börja pensionsspara utomlands, avslöjar DN.

  Det var i februari för ett år sedan som regeringen överraskande införde ett flyttstopp för allt pensionssparande som tecknats innan dess. Orsaken var en dom i EU:s domstol som öppnade möjligheten för svenskar att pensionsspara med skatteavdrag i utländska bolag i ett annat EES-land.

  Från och med maj ska stoppet hävas, enligt den proposition som lämnas i morgon och vars huvudsakliga innehåll DN Ekonomi tagit del av.

  Men förutom att öppna för pensionssparande utomlands öppnar propositionen även för flytt av pensionskapital mellan bolag inom Sverige i den mån de befintliga avtalen medger det. Detta kan leda till lägre avgifter för pensionsspararna, tror Anders Borg enligt DN.

  Nu får sparbolagen skärpa till sig. Avgifter, marknadsföring och excesser hos företagsledningarna kommer att sättas under luppen på ett helt annat sätt. Sköter de sig inte flyttar pengarna.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:09

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.