Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Flytträtt för pensionspengar klubbad – men kan bli dyr
 • Pension, Privatekonomi 10.04.2008

  Flytträtten för pensionspengar, enligt det tidigare förslaget, är nu klubbad, berättar DN.

  Men det kan bli dyrt, eller till och med omöjligt att utnyttja den, berättar Dina Pengar.

  Ett hinder är att alla anställda inte har flytträtt för sin avtalspension. Privatanställda arbetare har ingen flytträtt i avtalet, efter att förhandlingarna havererade i fjol. Tidigast 2009 väntas flytträtt införas. Inte heller anställda inom kommuner och landsting, avtalspension KAP KL, har obligatorisk flytträtt även om vissa bolag tillåter att spararen flyttar sina pengar.

  Höga flyttavgifter, i värsta fall uppemot 8 procent, kommer också att avskräcka från byten. Framför allt kommer det att bli dyrt att flytta relativt nytecknade pensionsavtal, eftersom bolagen har betalat ut höga provisioner till försäkringsmäklare, enligt Dina Pengar.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:56

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.