Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Öppet köp?
 • Konsumenträtt 12.02.2011

  När jag läser en artikel i GP som handlar om öppet köp så inser jag att jag bara berört ämnet som hastigast tidigare, då handlade det om att lämna tillbaka eller byta julklappar. Så nu får jag vara lite grundligare.

  Det finns inget lagstadgat om öppet köp. Det är en frivillig överenskommelse där affären åtar sig att du får lämna tillbaka varan inom en viss tid och få pengarna tillbaka.

  En grundläggande förutsättning är i de allra flesta fall att du har ett kvitto. På det brukar det dessutom stå om affären tillämpar öppet köp. Annars kan du be dem skriva dit det när du köper varan.

  Vissa affärer ställer speciella villkor för öppet köp. Det kan till exempel vara att originalförpackningen ska lämnas tillbaka eller att prislappar och andra etiketter på kläder ska finnas kvar. Fråga när du handlar!

  Många affärer vill dessutom betala tillbaka med ett tillgodokvitto. Dessutom vill många affärer, om du betalat med kort, inte lämna kontanter tillbaka, tipsar GP. De vill betala tillbaka via kortet. Se alltså till att du tar med dig kortet när du lämnar tillbaka varan.

  Konsumentverket har en sida om öppet köp på sin webbplats.

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 6:59

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.