Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Billigare mejeriprodukter?
  • Under det senaste halvåret har priset på mejeriprodukter höjts ordentligt. Anledningen har varit höjda världsmarknadspriser på grund av ökad efterfrågan.

    Nu kommer signaler om att världsmarknadspriserna är på väg nedåt. ATL rapporterar att priserna på mjölkpulver fortsätter att sjunka och närmar sig nu förra årets nivå.

    Pulverpriset, som sjunkit med nästan 35 procent sedan i augusti, är nästan helt tillbaks till nivån som den var i början på förra året. Då var priset 3125 USD per ton. Den 29 februari låg priset på 3575 USD per ton efter att ha varit uppe i över 5000 USD per ton i höstas. Men räknat på ett år är pulverpriset dock fortfarande drygt 12 procent högre i år.

    Smörpriset har sjunkit med 29 procent sedan i september då det stod på rekordhöga 6000 USD per ton, enligt ATL.

    Är det någon som tror att det här kommer att innebära sänkta priser för oss konsumenter? Jag håller emot! Däremot kanske vi slipper fler prishöjningar.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 12:53

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.