Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fortsatta lockpriser hos mäklarna
 • Trots att även branschen verkar ha insett att lockpriserna är ett problem fortsätter oskicket.

  Hittills i år har elva anmälningar mot mäklare som använt otillbörliga lockpriser lämnats in till Fastighetsmäklarnämnden. Sex av dessa anmälningar har prövats och fyra mäklare varnas för att ha åsidosatt god fastighetsmäklarsed. I två fall avskrivs anmälningarna, läser jag i DN.

  Fastighetsmäklarnämnden har i de fällda fallen granskat ett stort antal av mäklarnas senaste förmedlingsuppdrag. Resultatet är att det ofta förekommer markanta avvikelser mellan utgångspris och slutpris, skriver DN.

  Jag har tidigare berättat om att branschen på försök infört ett nytt verktyg för att minska risken för lockpriser. De mäklare som anslutit sig till försöket ska, förutom utgångspris, ange ett jämförpris. Detta pris tas fram av en oberoende instans och grundar sig på jämförbara försäljningar. Men många mäklare i Stockholmsområdet står utanför försöket, enligt DN.

  Om branschen inte kan självsanera sig återstår väl bara att hänga ut de oseriösa mäklarna.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:31

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.