Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Pensionärerna vill riva upp delar av pensionssystemet
 • Pension, Politik 12.04.2011

  Jag har många gånger kritiserat det senaste pensionssystemet, som är en överenskommelse mellan de borgerliga partierna och S. Bland annat har jag kritiserat att vi är tvungna att spela i fonder med en del av våra pensionspengar.

  Nu berättar TT och Ekot att fem pensionärsorganisationer, som organiserar ungefär hälften av landes 1,8 miljoner pensionärer, vill riva upp delar av pensionssystemet.

  De vill avskaffa bromsen i pensionssystemet och skrota hela premiepensionssystemet, det vill säga speldelen.

  – Det gör mer skada än nytta. Under 2 procent har engagerat sig i systemet som har fler förlorare än vinnare, säger Karl Erik Olsson, ordförande i Sveriges Pensionärsförbund (SPF) och tidigare en framträdande företrädare för Centerpartiet, till TT.

  De vill att pengarna tillförs inkomstpensionen. Dit bör också de avgifter gå som tas ut över det så kallade intjänandetaket, pengar som annars går rakt in i statskassan. Det rör sig om 15 miljarder, skriver TT.

  Jag får önska pensionärsorganisationerna lycka till. I det här fallet står jag på deras sida.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:39

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.