Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Socialtjänsten i Landskrona utmärker sig – igen
 • Att socialtjänsten och de politiskt ansvariga i Landskrona har en märklig syn på sina klienter har jag berättat tidigare. Men det verkar inte ske någon förbättring, snarare tvärt om.

  Nu avslöjar HD att socialtjänsten vill rota i de bidragsökandes matförråd. En Landskronakvinna fann inspektionen kränkande och anmälde kommunen till JO som nu inlett en utredning.

  – De sa att de har det som regel. Jag kan köpa att de gör hembesök. Men att de då även kollar vad man har i ens kyl och frys visste jag inte. Jag vill inte ha folk som rotar där. Då lånar jag hellre pengarna. Jag tycker att det är jättekränkande, säger kvinnan till HD.

  I en annan artikel berättar HD om en annan kvinna, Gerd, som sökt bidrag och känt sig tvungen att låta tjänstemän gå igenom hennes matförråd. Inventeringen var grundlig och matvarorna listades i ett protokoll, som HD tagit del av.

  De två utredarna kom fram till att maten ”bör räcka cirka en och en halv till två veckor för en icke kroppsarbetande kvinna i medelåldern”. Därmed beviljades inga pengar, skriver HD.

  Gerd har anmält behandlingen av henne till Socialstyrelsen. Fallet Gerd ger så småningom även upphov till en artikel i Sydsvenskan.

  Jag kan inte annat än häpna över hur kränkande socialtjänsten kan behandla sina klienter. Dessutom säger den ansvariga tjänstemannen att det är fråga om en service till de bidragssökande.

  Att det i båda fallen är fråga om personer som utförsäkrats enligt regeringens nya regelverk gör inte saken bättre. Inser regeringen vilken situation de utförsäkrade kan sättas i och vilka följder deras politik får?

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:23

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.