Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svårt att vara fattig i Landskrona
 • Landskrona kommun driver en tuff linje mot sina fattiga. Jag har tidigare bloggat om att socialbidragen inte betalas ut förrän efter jul och att kommunen fått kritik för sin hantering av socialbidragstagare från Socialstyrelsen.

  Men Landskrona fortsätter sin hårda linje. Den här gången handlar det om begravningar. Det är HD som berättar om detta.

  Om pengarna i ett dödsbo inte räcker för att bekosta begravningen ska socialtjänsten stå för kostnaden. Men Landskrona stad ger betydligt mindre bidrag än kringliggande kommuner, berättar HD.

  Den politiskt ansvarige, Mattias Adolfsson (FP), säger sig inte känna till kommunens hårda linje i detta fall.

  – Om jag ska vara ärlig så har det här aldrig varit uppe till diskussion. Dessa beslut är delegerade till våra tjänstemän, och jag kan inte tycka något om riktlinjerna förrän jag har pratat med dem, säger han till HD.

  Mycket märkligt. Kommunen borde, efter Socialstyrelsens kritik, ha genomfört en översyn av sina riktlinjer. Initiativet till detta borde komma från de politiskt ansvariga, som också borde sätta sig in i regelverket.

  Antingen tycker Mattias Adolfsson att kommunens tuffa linje är riktig, eller också har han själv en slapp inställning till sitt uppdrag. Än så länge får Landskrona skämmas för behandlingen av sina fattiga.

  Uppdatering: Socialbidragstagare kommer inte längre att tvingas ut på praktik. Vuxenförvaltningen ändrar sitt sätt att arbeta efter kritiken från Socialstyrelsen, läser jag i HD. Men kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg tolkar det inte som att kommunen har backat.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:05

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.