Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Barnfattigdomen fortsätter öka
 • Ekot tar åter upp ämnet barnfattigdom. I en tidigare rapport från Rädda Barnen konstaterar organisationen att cirka 220 000 barn lever under fattiga förhållanden i Sverige. I en ny rapport hävdar RB att en misslyckad familjepolitik bidrar till ökningen. För tio år sen bidrog familjepolitiken till att pressa ner andelen fattiga barnfamiljer till 8-9 procent. I dag är den uppe i 15 procent.

  I rapporten ges några exempel på försämringarna. Det handlar om att det är svårare att få bostadsbidrag och att allt fler bara får garantinivån i föräldraförsäkringen.

  Rädda Barnen kräver nu en utredning om den ekonomiska familjepolitiken, samt omedelbara åtgärder såsom en höjning av grundnivån i föräldrapenningen samt högre underhållsstöd som dessutom ska knytas till inflationen, skriver Ekot.

  Även TT berättar om den nya rapporten. DN och SvD har egna artiklar som bygger på TT:s artikel.

  Det finns få saker som upprör mig så mycket som att svenska barn tvingas leva i fattigdom. Jag undrar också hur mycket som regeringens misslyckade sjukförsäkrings- och a-kassepolitik har bidragit till ökningen.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:52

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.