Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Utförsäkrade får ekonomiska problem
 • Regeringens misslyckade sjukförsäkringsreform lämnar spår i form av mänskliga tragedier. Bidragstagarna blir fler, var femte socialbidrag går till sjuka. Antalet barn som lever under fattiga förhållanden ökar och fler hamnar hos fogden, trots bättre tider.

  Vid förra årsskiftet utförsäkrades drygt 14 000 enligt de nya sjukförsäkringsreglerna. Sedan dess har det tillkommit ett par tusen varje månad i takt med att nya personer har uppnått maxtiden i sjukförsäkringen, ber’ättar Ekot. Inslaget refereras av TT i flera tidningar.

  Antalet samtal från utförsäkrade till föreningen för skuldsatta, Insolvens, har ökat, enligt Ekot.

  – Vi har haft lika många samtal under första kvartalet som vi hade under hela förra året. Och då är det nya grupper som har tillkommit, sådana som är utförsäkrade, sådana som inte får ut sin ersättning från a-kassan eller Försäkringskassan, som ringer och är oroliga, det är en ny grupp, säger Lena Nordqvist, ordförande i Insolvens, till Ekot.

  Regeringen borde vid det här laget ha insett att ”reformen” är misslyckad. Den bygger på resonemang som saknar förankring i verkligheten och mänskliga tragedier är den största effekten. Ett o(M)änskligt facit.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:30

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.