Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Avgift för kortköp ska sänkas – i USA
 • Jag har tidigare kritiserat bankerna för att de tar ut avgifter för att kunna handla med kort – i bägge ändar. Dels tvingas vi betala en årsavgift för betalkorten, oavsett om vi vill ha dem eller inte, dels får butikerna betala en avgift på ett par kronor för varje kortköp. Avgifterna motverkar övergången till ett kontantlöst sahälle, som många verkar sträva efter.

  I USA har politikerna verkat insett detta. Amerikanska banker och kontokortsföretag tvingas minska den avgift de tar när en kund handlar med sitt kort från 44 cent till 12 cent per tillfälle, läser jag i DN.

  Det är den amerikanska senaten som röstat fram det nya taket för hur stora avgifter banker och kontokortföretag i USA får ta när en kund använder sitt kreditkort för att handla, enligt tidningen.

  Det kanske är dags att politikerna i EU följer efter, den svenska regeringen lär inte kunna agera enskilt.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:06

 • En Kommentar

  • […] Men bankerna borde kunna sänka avgifterna mer. Ett tecken är att svensk Handel lyckats förhandla ner sina medlemmars avgifter till 75 öre. Men kortbetalningar är en rejäl kassako för bankerna, så det tar emot. Men om vi ska minska kontanthanteringen måste tydligen politikerna trycka på, som i USA. […]

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.