Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Färre tar kort
 • För ett drygt år sedan började den nya Betaltjänstlagen att gälla. Den medför bland annat att handlare inte får ta ut en extra avgift vid kortköp. Men varje kortköp kostar handlaren extra, för ett kortköp tar bankerna ut en avgift på mellan 50 öre och tre kronor. Följden har blivit att allt fler handlare inte accepterar kortbetalningar, läser jag i DN.

  Det är alltså bankernas avgifter som är problemet. Men från Swedbanks sida avvisar man kritiken.

  -Sedan 1992 har priset sjunkit från fem kronor till under en krona. Handeln har tyckt att det varit för dyrt i tjugo år, säger Jan-Olof Brunila, vice chef för Swedbanks kortverksamhet, till DN.

  Men bankerna borde kunna sänka avgifterna mer. Ett tecken är att svensk Handel lyckats förhandla ner sina medlemmars avgifter till 75 öre. Men kortbetalningar är en rejäl kassako för bankerna, så det tar emot. Men om vi ska minska kontanthanteringen måste tydligen politikerna trycka på, som i USA.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:27

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.