Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » TV-avgiften på tapeten igen
  • Media, Politik 16.06.2011

    Tv-avgiften, ofta kallad tv-licensen, är åter uppe på dagordningen. Det är teknikutvecklingen är ursprung till den senaste tidens diskussion, numera kan man se tv till exempel i datorn eller mobilen. Jag har tidigare berättat att riksdagen beslutat utreda formen för avgiften.

    Nyligen berättade tidningen Hem och Hyra att det är närmast riskfritt att smita från tv-avgiften, något som refererades av TT i många tidningar.

    Nu ska en utredning titta på alternativ till tv-avgiften, skriver företrädare för regeringen på DN debatt, och Ekot refererar i ett inslag.

    – Vi ger utredningen i uppdrag att se över alternativen till tv-licensen, med tanke på att man i dag kan se på tv och lyssna på radio i telefonen, på Internet, på läsplattor, vid sidan av den tv-mottagare som man i dag betalar för att man har, säger Andreas Carlsson, Kristdemokraternas talesperson i kulturfrågor, till Ekot.

    Enligt Andreas Carlsson kan en tv- och radioavgift utformas på samma sätt som begravningsavgiften som alla i dag betalar. Inga avgifter går då till något annat. Dessutom sparas utgifterna för Radiotjänsts verksamhet in och kan gå till programmen istället, säger han enligt Ekot.

    Jag kan hålla med om att den nuvarande utformningen, att avgiften är kopplad till tv-mottagare, är otidsenlig och ger upphov till många konstigheter. Men jag är orolig för reklamfinansiering och politiskt inflytande. Jag vill ha ett oberoende public service!

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:10

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.