Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mer Omega-3
 • Så sent som för några dagar sedan bloggade jag om omega-3 och nyttan av att äta fisk. Nu kommer nya rön, refererade i en TT-artikel som publicerats i flera tidningar, bland annat DN. SvD har en egen, längre, artikel.

  Artiklarna refererar en stor, japansk, undersökning som gäller nyttan av omega-3 vid hjärt/kärlsjukdom. Forskarna har behandlat och följt upp 18645 patienter under nästan fem års tid. Samtliga hade högt kolesterol som behandlades med läkemedel, statiner. Halva gruppen fick dessutom dagligen 1,8 gram av Omega-3-fettsyran EPA. Slutsatsen är att risken att insjukna i hjärt/kärlsjukdom minskade med 20 procent i den halva av gruppen som fick kombinationen statiner och EPA.

  Vad jag förstår fick de EPA som kosttillskott. Men jag hävdar envist och bestämt att det är mycket bättre att få i sig omega-3 i form av fisk. Du får då samtidigt i dig andra nyttiga ämnen, inklusive andra omega-3-fettsyror, dessutom är det godare!

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:25

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.