Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Elnätspriser ska granskas av kritiserad myndighet
 • Elmarknad, Regeringen 11.08.2011

  Jag har tidigare bloggat om elnätspriserna som höjts kraftigt. Nu verkar näringsminister Maud Olofsson ha vaknat upp och begär en utredning om priserna, läser jag på SvD:s ekonomisajt E26. Men frågan är hur seriös utredningen är, den ska göras av samma myndighet som tidigare varit positiv till höjningarna.

  Energimarknadsinspektionen lyckas ta en framstående position bland de mest ifrågasatta övervakningsmyndigheterna i Sverige. Inspektionen har till och med uppmanat elnätsbolag att höja priserna ännu mer, och verkar emellanåt snarare vara en adjungerad ledamot i el-juntan än en seriös övervakare, skriver SvD.

  Frågan är också, hur seriös är Maud Olofsson? Hon har inte gjort något för att ta itu med de höga elpriser som plågar svenska konsumenter.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:00

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.