Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kläder med farliga kemikalier återkallas
 • Jag har tidigare berättat att det finns många olika kemikalier i de kläder vi köper. Nu återkallas kläder från danska IC Company som har sålts under märkena In Wear, Part Two och Cottonfield. Det berättar TT i en notis som även blivit ett Eko-inslag.

  Plaggen, som haft för höga halter av azofärgämnen, nickel och sexvärt krom – vilket kan framkalla allergier och cancer, har sålts i flera år men återkallas först nu efter rapporter i danska medier, enligt TT.

  Det här är väl ett exempel på ett företag med bristande kvalitetskontroll. Är man osäker på vad kläderna innehåller är det nog klokt att tvätta dem innan man bär dem.

  Uppdatering: Sydsvenskan har en artikel som handlar om alla kemikalier i kläderna. Det finns inga genvägar till en giftfri garderob, tycker experis som tidningen talat med. De efterlyser bättre utbildning av personalen samt att EU kommer med gemensamma krav.

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:24

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.