Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Många missar VAB-dagar
 • När Alliansregeringen tillträdde 2006 var en prioriterad fråga att ta itu med det ”utbredda” fusket med bidrag. Bland annat fuskades det friskt med bidraget för vård av barn, VAB, påstod regeringen. Följden blev ett nytt system som infördes 2008.

  Idag är man tvungen att först rapportera in barnets sjukdom till Försäkringskassan. Sedan får man hem en blankett som lärare eller förskolepersonal måste skriva under och till sist måste man själv skicka in blanketten till Försäkringskassan igen.

  Krånglet har sina följder. Nära tjugo procent av alla anmälda VAB-dagar begärs inte ut, berättar P4 Kronoberg. Försäkringskassan får också många klagomål över krånglet.

  – Vi får ett antal synpunkter varje månad på att det är för krångligt, säger Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson på Försäkringskassan, till P4 Kronoberg.

  Hur utbrett fusket var verkar ingen veta. Precis som andra påståenden om bidragsfusk verkar det vara byggt på gissningar. Visst förekommer det fusk med alla bidragssystem, men jag tror fortfarande att regeringens påståenden var mycket överdrivna och att många åtgärder var onödiga.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:24

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.