Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KO gillar inte Icas ”Super”
 • Jag som snokar i många affärer har lagt märke till att många Ica-handlare sätter upp skogar med skyltar som inleds med ordet super i stora bokstäver. Det kan röra sig om ”Super-priser”, ”Super-klipp” och så vidare.

  Nu har även Konsumentverket reagerat över Icas frekventa användning av ordet super och begärt en förklaring från Ica. Det kan röra sig om en överträdelse av marknadsföringslagen om det inte rör sig om nedsatta priser, läser jag i SvD.

  – Vi tar den här kritiken på allvar. Varje enskild butik kan använda sig av den skyltmall vi tagit fram och är det så att vissa butiker har brustit i användandet så är det beklagligt, säger Staffan Ekengren, presschef på Ica AB, till SvD.

  Följden lär nog bli att Ica hutar åt sina handlare. Men Icas ”Super” påminner om Lidls användning av ordet oslagbart, som jag tidigare bloggat om. Men Lidl har skärpt sig på sistone.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:21

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.