Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Modediet bakom smörbrist?
  • Allmänt 03.09.2011

    Under den senaste tiden har det varit brist på smör i Sverige. En anledning kan vara den senaste mode-dieten som går under namnet LCHF (låg andel kolhydrater, hög andel fett) som gjort att allt fler väljer fetare mejeriprodukter och ratar lättprodukter.

    De senaste åren har smörbristen uppstått periodvis och det handlar i mångt och mycket om den minskande inhemska mjölktillverkningen och mindre svensk mjölkråvara, skriver ATL.

    Även TT rapporterar om smörbristen som väntas bestå under resten av året.

    – Jag kan tänka mig att det håller i sig under resten av året, i alla fall en brist på svenskt smör, säger Lennart Holmström, statistik- och marknadsexpert vid branschorganisationen Svensk Mjölk, till TT.

    Själv har jag alltid varit skeptisk till alla frälsningsläror, inklusive modedieter. Jag använder ofta smör ändå. Lättprodukter har ofta konstiga matlagningsegenskaper och har en konstgjord munkänsla. Dessutom har jag beskökt en margarinfabrik, så det alternativet går bort. Jag ser smör som det naturligt alternativet.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:25

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.