Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Skojare dyker upp igen
 • Skojare & bedragare 17.09.2008

  Jag har bloggat om de här skojarna förut. Nu kommer de igen, denna gång i en SvD-artikel.

  ”Vad du än önskar dig kommer att gå i uppfyllelse” – så står det på kuvertet som Johanne Hanssen i Västerås fick en dag i våras på posten. Avsändare var Europeiskt centrum för lyckoforskning i Holland och brevet i kuvertet var undertecknat av en professor Berthold von Graatz.

  Utan att hon skulle behöva betala en krona lovade organisationen att Johanne Hanssen skulle få evig lycka. ”Vinn pengar på lotto!”, ”Bo i ditt drömhus!”, ”Lev ett bekymmersfritt liv!”, ”Hitta den stora kärleken!” och ”Förbli kärnfrisk och vital!” var några av löftena i lyckobrevet.

  För trots att brevskrivaren om och om igen återkommer till att allt är gratis så stämmer det inte. Skickar man tillbaka certifikatet kommer snart ett krav på 440 kronor för ”överföringskostnader” för en bok om ”det stora miraklet”, enligt tidningen.

  Jag gör samma rekommendation som alltid: Gå inte på såna här dumheter.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 19:47

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.