Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ännu ett fall – Dyrt surfa mobilt utomlands
 • Telekom 30.04.2008

  Att använda sitt mobila bredband utomlands kan bli fruktansvärt dyrt, har jag varnat för. Nu berättar Rapport om ytterligare ett fall.

  Kristofer Sandberg passade på att använda sitt mobila bredband från operatören 3 när han var i Norge. Han tittade under en timme på filmklipp från YouTube. Det kostade honom drygt 44.000 kr.

  -Jag hade ingen tanke på att det skulle kosta så mycket som det gjorde. Det är inte rimligt att surfa för så mycket pengar under en timme, det är inte riktigt värt det, säger Kristofer Sandberg till Rapport.

  Operatören 3 skyller den höga debiteringen på den norska operatören Telenor och konstaterar att Kristofer måste betala. Inte heller hade en kreditspärr fungerat i det här fallet.

  – En kreditspärr hade inte hjälpt i det här fallet för det dröjer ett tag innan den norska operatören kommer med sin avräkning, säger Erik Hörnfeldt, informationschef på 3, till Rapport.

  Man tycker att de svenska operatörerna borde låta bli att sluta avtal med utländska operatörer med absurda debiteringar. Kolla kostnaden med din svenska operatör – innan du reser. Annars, låt bli att surfa mobilt!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:00

 • 3 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.