Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Islamisk bank snart i Sverige?
 • Koranen Jag har tidigare berättat om de bankproblem som rättrogna muslimer har med svenska banker. Nu verkar en brittisk bank vara intresserade av att fylla den luckan, hör jag på Ekot.

  Brittiska Islamic Bank of Britain, Europas första islamska bank som startade för fyra år sedan, har redan varit i kontakt med svenska Finansinspektionen, säger en av de ansvariga på banken, Shaher Abbas.

  Islamic Bank of Britain startade i Storbritannien för fyra år sedan. Idag har banken omkring 60 000 kunder, och erbjuder allt från sparkonton, till bil och huslån.

  I dag har banken åtta kontor i Storbritannien och på sikt är målet att etablera banken på andra europeiska marknader, som den tyska och den svenska.

  Ett särskilt övervakningsråd ser till att allt banken gör följer sharialagarna. Bland annat kan banken varken betala ut eller kräva in ränta, så de finansiella uppläggen ser lite annorlunda ut, jämfört med i en traditionell bank.

  Men alla är välkomna som kunder säger Shaher Abbas, vi har kristna kunder, sikher och en hel del ickereligiösa också.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 4:30

 • 11 Kommentarer

  • manal skriver:

   jag skulle verkligen vara jätte tacksam om ni kan uppnår en islamiskbank här i sverige. vi vill gärna köpa hus, och kan inte pga. vi inte få låna pengar från en vanligt bank eftersom vi inte får tar emot eller betala ränta.

  • yaser mohammed hadid skriver:

   hej, jag har bott i sverige i över 20 år. och det bästa jag hittills har hört är att man kunde studera till imam i högskolan. och nu det här med islamiska banken. vi muslimer uppskattar det verkligen och känner oss trygga som muslimer i sverige. M.V.H Yaser

  • amira skriver:

   hej, jag är väldigt tacksam om ni öppnar en islamisk bank här i sverige.

  • amal skriver:

   det är klart vi också vill har en bank som vi kan vänd oss till. mycket tacksam om vi kunde få en islamisk bank här i sverige

  • khaled skriver:

   vem skulle inte önskar det, du känner man sig rätt behandlat. då kan vi också köpa hus som de flesta. islamisk bank gärna.

  • ibraheem skriver:

   any update on it ???…waiting anxiously for this to happen.
   /regards
   Ibraheem

  • […] är det konstigt att det ännu inte finns någon islamisk bank i Sverige. Jag har flera gånger skrivit om islamiska banker, och av antalet kommentarer att döma finns det ett intresse. […]

  • lahsaini boujemaa skriver:

   jag skulle verkligen vara jätte tacksam om ni kan uppnår en islamiskbank här i sverige . islamisk bank gärna!!!!!!!please
   mvh lahsaini boujemaa

  • Dahir skriver:

   jag skulle verkligen vara jätte tacksam om ni kan uppnår en islamiskbank här i sverige . Jag vill köpa ett hus men kan inte för att jag vill inte ta ett lån som har ränta. Det är därför det hade varit bra om det hade funnit islamisk bank här i sverige. MVH Dahir

  • hanni skriver:

   jag skulle verkligen vara jättetacksam om ni kan uppnår en islmaiskbank här i Svarige. Jag vill köpa hus. tack

  • Carl skriver:

   Tyvärr är det nog så att det inte finns någon bank som verkar enligt Islams regler i Sverige ännu. Konstigt nog, eftersom det verkar finnas en marknad!
   Carl

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.