Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Berthold skojar vidare
 • Skojare & bedragare 29.05.2010

  Nu dyker de upp igen, skojarna som jag bloggat om tidigare. De går under namnen Maria Duval, Marie France eller Berthold von Graatz och säger sig ha koppling till forskningsanstalten IFA, ”Europeiskt Centrum för Lyckoforskning”, som naturligtvis inte existerar. Alltid med samma löften om lycka och pengar.

  Nu har breven dykt upp igen, berättar DN. Den här gången är det Berthold som skriver till de ”utvalda”. ”Genom Din utpräglade personlighet har Du blivit utvald”, står det redan i början av det fyra sidor långa brevet.

  Allt går ut på att dra dig på pengar. Allt påstås vara gratis, men kraven kommer efter hand, till exempel i form av ”överföringskostnad”.

  Brevbluffarna bygger på att locka fram allas vår önskan om att bli rika. Hoppet om att vinna och att lyckas i livet. Vem vill inte bli lycklig och rik. Men ett lurendrejeri är det från början till slut, skriver DN.

  Förvånande nog verkar bluffen fungera. Jag har fått brev från förtvivlade anhöriga. Det borde finnas ett antal anmälningar mot skojarna, men hur det förhåller sig med den saken vet jag inte. Men det ska jag försöka ta reda på.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:57

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.