Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Minskat förtroende för storbankers bolån
 • Svenskarna blir allt nöjdare bolåntagare, visar en undersökning. Men det är de mindre aktörernas förtjänst, storbankerna Swedbank, SEB och Nordea får bottenbetyg, berättar TT. SvD har en egen artikel.

  Länsförsäkringar har allra nöjdast bolånekunder, följt av Skandiabanken och SBAB. Det visar en undersökning från Svenskt kvalitetsindex (SKI), där bolåntagare och de som anlitat fastighetsmäklare för försäljning intervjuats. SKI mäter nöjdheten i branscherna med ett index mellan 0 och 100. År 2008 får hela bolånebranschen ett nöjdhetsindex på 72,4, den bästa noteringen sedan toppåret 2005. Men bland storbankerna får alla utom Handelsbanken under 70.

  – Det är de mindre aktörerna som får upp indexet, medan de stora halkar efter. Det beror på att de mindre aktörerna lyckats ge kunderna vad de vill ha, och det är inte bara låg ränta utan också bra rådgivning och en personlig relation. Det är viktigt när det är turbulent på finansmarknaden, säger Johan Palmer, vd på SKI, till TT.

  Svenskar byter partner oftare än de byter bank, brukar ekonomijournalister säga. Men bankerna får kanske se upp, nu när hela havet stormar! Ränteskandalen kommer inte att gå obemärkt förbi!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 16:12

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.