Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » En glad amatör har sansat sig
 • Jag har tidigare kritiserat journalisten Mats-Eric Nilsson (författare till Den hemlige kocken) för hans inställning till tillsatser i maten. Jag har påstått att han bara räknar e-nummer och kallat honom glad amatör.

  Men han verkar ha sansat sig. I en artikel i SvD skriver han om tillsatserna på ett betydligt mer nyanserat sätt.

  I och för sig instämmer jag i en hel del av den kritik han riktat mot livsmedelsindustrin. De ska till exempel inte använda beteckningar som ”hemlagat” eller ”familjerecept” nä så inte är fallet.

  Men jag hävdar fortfarande att tillsatser i naten inte enbart är av ondo. Många av dem är tvärt om helt nödvändiga. Det finns visserligen tillsatser som är helt onödiga, och potentiellt farliga, som azo-färgämnen.

  Vet du förresten vilket livsmedel som, bland annat, innehåller följande tillsatser: E 300 Askorbinsyra, E 440 Pektin, E330 Citronsyra, E 210 Bensoesyra, E 219 p-Hydroxibensoesyrametylesternsnatriumsalt?

  Svaret kommer i morgon!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:53

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.