Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Azo-färgade räkor
 • Jag är inte speciellt rädd för livsmedelstillsatser, de med de omdebatterade E-numren. De flesta har ett helt naturligt ursprung. Men en grupp av tillsatser kan jag inte förstå att de finns kvar. Det är de så kallade azo-färgämnena, som var förbjudna i Sverige fram till EU-inträdet. De kan bland annat orsaka allergier.

  Azo-färg används fortfarande för att göra räkor mer aptitliga för ögat. När de köps av grossister på fiskauktionerna är de märkta, men i fiskaffären får kunden inget veta, läser jag i SvD.

  Det här är en hantering som luktar illa, bildlikt talat. Just på grund av risken för allergi, borde kunderna få veta vad de köper. Och varför man tar till dessa färger för just räkor, kan jag inte begripa. De ser goda ut ändå.

  Nästa gång du köper lösviktsräkor, använd din konsumentmakt och pressa handlaren. Sådant här oskick vill vi inte vara med om!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:02

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.