Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tilläggsförsäkringars märkliga villkor
 • Jag har tidigare bloggat om tilläggsförsäkringar, som ofta är helt onödiga men en god affär för försäljarna. Jag har också bloggat om Konsumentverkets kritik mot försäkringsvillkoren.

  Nu berättar GP om en effekt av de märkliga försäkringsvillkoren.

  Julia Wintertidh fick en digitalkamera, inklusive tilläggsförsäkring, i presenta av sin mamma. Efter en kort tid upphörde kameran att fungera och Julia fick en ny kamera på garantin.

  Men då upphörde tilläggsförsäkringen att gälla, enligt försäkringsvillkoren. Trots att försäkringen var tecknad för flera år framåt gällde den bara den ursprungliga kameraindividen och någon återbetalning av outnyttjad försäkringspremien skulle inte ske.

  I det här fallet löste sig det hela ändå. Efter det att GP börjat rota i fallet erbjöd sig återförsäljaren att betala tillbaka premien.

  Men fallet får mig att undra över hur tilläggsförsäkringarnas villkor är utformade. Det gäller tydligen att lusläsa villkoren och tänka efter ordentligt innan man tecknar en tilläggsförsäkring!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:37

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.