Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Jordgubbskontroll även i år
 • jordgubbar Under de närmsta veckorna görs inspektioner av jordgubbar som säljs på den svenska marknaden. Svenska konsumenter ska kunna köpa jordgubbar och känna sig trygga i att de får korrekt information om var bären kommer ifrån. Vid oklarheter har Jordbruksverkets inspektörer möjlighet att skicka prover för isotop-analys där man analyserar jordgubbens ursprung, skriver Jordbruksverket i ett pressmeddelande.

  Enligt många smakar svenska jordgubbar bäst, och de svenska bären säljs till högre pris. Det inbjuder till falsk flagg på bären, och det är främst det som jordgubbskontrollen ska komma åt. Det förekommer fusk med ursprungsmärkningen, men fusket har åtminstone minskat med kontrollen.

  Själv tycker jag inte att ursprunget är det viktigaste, utan smaken. Jag har smakat både danska och tyska jordgubbar som smakat utmärkt. I stället borde alla säljare bjuda på ett smakprov, som när jag besökte torghandlaren häromdagen.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:52

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.