Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Luriga sms från lotteri
 • Skojare & bedragare 17.06.2010

  Jag har tidigare bloggat om bluffakturor från lotteriet Euro Millions, och KoV har gått ut med en varning. Nu visar det sig att ”lotteriet” skickar ut sms också, läser jag i GP.

  Polisen på Hisingen har hittills fått in ett tiotal anmälningar från personer som har mottagit sms från det brittiska lotteriföretaget Euro Millions. I sms:et uppmanas man att logga in på hemsidan med hjälp av de uppgifterna som står i textmeddelandet. Den som gör det får en första faktura på posten på 399 kronor där företaget hävdar att personen har tackat ja att delta i deras lotteri.

  Polisen uppmanar alla som fått ett sådant sms att radera det, för att undvika ytterligare trassel. Enligt KoV kan man inte sluta avtal bara genom att logga in, skriver tidningen.

  Rättsläget verkar alltså vara klart. Men för att undvika ytterligare trassel, radera meddelandet om du fått det. Om du fått en faktura, anmäl det till polisen och KoV.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:19

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.