Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KoV varnar för lotteribluff igen
 • Skojare & bedragare 22.07.2010

  Konsumentverket har den senaste tiden fått in många anmälningar mot företaget Waplotto/Euromillions, som jag tidigare varnat för. Företaget tar kontakt med konsumenter via sms och många konsumenter har fått en faktura trots att de inte har ingått ett avtal. Nu varnar Konsumentverket för företaget och uppmanar alla drabbade konsumenter att inte betala fakturorna.

  Waplotto/Euromillions hotar ofta att polisanmäla de konsumenter som inte betalar. Bolaget är dessutom svårt att få kontakt med för de konsumenter som försöker. Konsumentverket befarar att många konsumenter väljer att betala av rädsla för att de annars kommer att få en betalningsanmärkning trots att de inte ingått något avtal, skriver verket i ett pressmeddelande

  Betala inte om du anser att du inte ingått ett avtal! Vad du i stället ska göra är bestrida fakturan. Skriv till bolaget och förklara att du inte anser dig vara skyldig att betala. Spar en kopia så att du kan bevisa att du har bestridit fakturan.

  Företagets hot om polisanmälan är en ren bluff, polisen har inte med obetalda skulder att göra. Har du inte ingått något avtal, och bestridit kravet, kan du inte få någon betalningsanmärkning, ens om kravet hamnar hos Kronofogden. Då fordras det att företaget bevisar att du ingått ett avtal.

  Väljer du i stället att betala, hamnar du i stället i ett sämre läge och lär få svårt att få tillbaka dina pengar. Dessutom har du i någon mening godkänt kravet, åtminstone kan företaget hävda det. Åter igen, betala inte!

  Uppdatering: SvD berättar i en artikel att lotteriföretaget återkommer med ”påminnelser” och även hotar med inkasso. Men man ska fortfarande inte betala om man inte beställt, utan bestrida.

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:46

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.