Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » MD sätter ned foten mot skönhetsindustrin
 • Något som alltid fascinerat mig är vilka påståenden skönhetsindustrin kommer med i sin marknadsföring. Men det kan vara slut med vissa påståenden, efter en dom i Marknadsdomstolen.

  Upprinnelsen till målet är att Konsumentföreningen Stockholm (KfS) anmälde en rad kosmetikaföretag till Konsumentverket för vilseledande marknadsföring. KO valde att driva en av anmälningarna, mot L’Oreal, vidare till MD. KO menade att L’Oréal marknadsför produkterna på ett vilseledande och överdrivet sätt, skriver KoV i sitt pressmeddelande.

  Målet gällde produkterna Lâncome High Resolution och Vichy Life Activ Pro. I det förstnämnda fallet påstod en doktor Ruggiero i reklamen att krämen på en månad slätar ut rynkorna med 70 procent. Den andra produkten påstods kunna ta bort dem helt, skriver TT i en artikel om domen.

  I domen går Marknadsdomstolen på KO:s linje och bolagets marknadsföring bedöms vara vilseledande.

  – Domen är en stor framgång och vägledande för alla företag som marknadsför skönhetskrämer. Det blir nu tydligare vad man inte får påstå vare sig i ord eller bild i marknadsföringen, säger Agneta Broberg, ställföreträdande Konsumentombudsman i verkets pressmeddelnde.

  Den ursprungliga anmälaren KfS har också skickat ut ett pressmeddelande om domen.

  – Vi är mycket glada över dagens dom. Nu blir det en kraftig uppstramning när det gäller reklam för kosmetiska produkter, säger Louise Ungerth , chef för Konsument & Miljö på KfS.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 16:45

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.