Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Prishöjning på kaffe rycker närmare
 • kaffebönor Jag har berättat att bedömare spådde höjda kaffepriser. Då var anledningen en stark utveckling av kaffedrickandet i länder som Kina och Indien och prisuppgången väntades till sommaren. Nu berättar TT att prishöjningarna kan komma ännu snarare.

  Svenskarna får i vår räkna med att betala mer för sin favoritdryck kaffe, skriver TT. Priset är det högsta på tio år på New York-börsen. Orsaken är inte brist på kaffe utan spekulation på råvarupriser.

  Kaffepriset på råvarubörsen har stigit kraftigt sedan i oktober förra året.

  Redan om några månader kommer det högre råvarupriset att märkas i butikerna. De svenska kaffedrickarna kan räkna med en prishöjning på cirka tre kronor per halvkilospaket enligt Löfbergs Lila. Något som bekräftas av flera kaffeföretag TT talat med.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 7:10

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.