Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ryanair toppaar svarta listan – igen!
  • Resor 13.03.2008

    I tio nya fall vägrar Ryanair att följa de beslut från Allmänna reklamationsnämnden (ARN) som handlar om ersättningar till resenärer på mellan 2 000-7 000 kronor, enligt tidningen Råd & Rön som refereras av TT.

    Tvisterna gäller kompensation till resenärer som drabbats av förseningar och inställda flyg. Därmed fortsätter Ryanair att vägra följa den EU-förordning som reglerar hur resenärer ska kompenseras.

    I höstas beslöt konsumentombudsmannen (KO) att dra Ryanair inför rätta. Ärendet handlar om ett svenskt par som vägrades ersättning sedan deras resa blivit inställd kort före start.

    Under 2006 och 2007 har ARN vid 35 tillfällen gett resenärer rätt i tvister mot Ryanair. I endast nio fall har Ryanair följt nämndens rekommendationer.

    Det vete sjuttom om jag någonsin kommer att våga flyga med Ryanair. De verkar se mer till intäkterna än till resenären. Dessutom är de inte så billiga som de vill ge sken av. Börjar man räkna på alla tillägg och allt annat som tillkommer finns det andra, väl så billiga, alternativ. Flyg med bolag som inte är överrepresenterade på svarta listan!

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:07

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.