Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KO drar Ryanair inför domstol
 • Ryanair är ett av de få större företag som inte följer utslag i Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Företaget är närmast stamgäst på Råd&Röns svarta lista över företag som inte följer ARN:s utslag.

  Konsumentombudsmannen (KO) vill ha frågan om passagerares rätt till ersättning när flyg ställs in prövad i domstol. Därför biträder myndigheten nu två privatpersoner som drar flygbolaget Ryanair inför rätta för utebliven ersättning. ”Det är en intressant fråga som vi vill ha prövad”, säger KO till SvD.se.

  Det är ett par från mellersta Sverige som nu drar Ryanair inför rätta. Mannen och kvinnan skulle flyga från Bryssel till Nyköping när deras flyg ställdes in – Ryanair erbjöd då platser på en annan avgång, men först två dagar senare, uppger KO.

  Helt oacceptabelt, menade paret, och tog sig istället med tåg, taxi och hyrbil till Nyköping. Därefter krävde de flygbolaget på ersättning för de kostnader som uppstått och de utlägg som de haft.

  Ärendet har redan prövats i Allmänna reklamationsnämnden, som gav paret rätt. Trots det har de ännu inte fått någon ersättning – och därför väljer KO nu att biträda paret i rättsprocessen, enligt SvD.

  Även DN har en artikel om KO:s aktion.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 18:16

 • 3 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.