Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Konsumentvägledning – fler kommuner men mindre resurser
 • Konsumentverkets årliga granskning av landets resurser för konsumentvägledning är åter igen en ganska tråkig läsning.

  Det stora flertalet kommuner, 266 av 290, erbjuder konsumentvägledning till sina invånare. Det är tre fler än förra året. Men de totala resurserna har minskat till 130 årsarbetskrafter jämfört med 132 föregående år. Det innebär att det går 68 700 invånare per konsumentvägledare. Minskningen har pågått under många år. Så sent som 2003 fanns det 230 årsarbetskrafter i Sverige, skriver verket i ett pressmeddelande.

  Jag har tidigare skrivit att konsumentvägledning är en spargris, och det gäller fortfarande. Det är på tiden att regeringen åtminstone gör konsumentvägledning till en obligatorisk uppgift för kommunerna.

  Kommuner som helt saknar konsumentvägledning: Upplands-Väsby, Vallentuna, Österåker, Upplands-Bro, Täby, Danderyd, Lidingö, Vaxholm, Knivsta, Ydre, Valdemarsvik, Olofström, Örkelljunga, Skurup, Sjöbo, Hörby, Ystad, Lilla Edet, Lysekil, Årjäng, Hagfors, Munkfors, Leksand och Härnösand. Efter granskningen har även Gotland upphört med konsumentvägledning.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:03

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.