Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Långa bankköer irriterar kunderna
 • Det är nog inte bara jag som upptäckt att köerna i bankerna blivit längre. Nedläggningen av Svensk kassaservice, kontantlösa och nedlagda bankkontor har tillsammans bidragit till längre köer. Att antalet kassor minskar i de allt färre kontoren gör inte saken bättre.

  Det finns en medveten strategi hos bankerna – att tvinga oss att göra allt mer själv via Internet. Nedlagda kontor och färre kassor ingår i strategin som ytterst handlar om att spara pengar. Följden blir längre köer.

  Men långa köer skapar irritation hos kunderna, berättar Ekot som talar om hot mot personalen. I inslaget används Nordea som exempel men det handlar säkert om fler banker.

  – Det blir personerna som möter kunderna i kassan som också får ta klagomålen på det här. Det är inte de som tagit beslutet att det här ska genomföras, säger Jessica Johansson, klubbordförande för Finansförbundet på Nordea.

  Jag förstår kundernas irritation, jag blir själv irriterad av köerna och att behöva jaga runt när jag någon gång behöver besöka ett kontor hanterar ärenden som jag inte kan göra över Internet. Jag har tidigare bloggat om min irritation över SEB.

  Bankernas ledningar borde ta sitt ansvar och se till att köerna minskar i stället för att bara vilja spara pengar. Service i stället för girighet borde vara mottot.

  Uppdatering: Även SvD tar upp ämnet. De berättar om en Swedbankkund som fick besöka fyra bankkontor innan han lyckades sätta in sina pengar. Skandal, säger kunden och kritiserar banken för bristande information.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:20

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.