Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Efsas granskning av hälsopåståenden avslutad
 • Efsa, den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, har utvärderat ytterligare 35 hälsopåståenden om livsmedel. Därmed är den pågående granskningen avslutad, berättar Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

  Genomgången bekräftar att det finns vetenskapliga bevis för att kreatin ökar vuxnas fysiska prestation vid högintensiv och kortvarig ansträngning, som sprintidrott. Däremot finns inga belägg för de hälsopåståenden som görs om sojaisoflavoner. Fler detaljer finns i pressmeddelandet.

  I höst ska EU-kommissionen och de 27 medlemsstaterna diskutera slutliga ordalydelser för de hälsopåståenden som fått positivt utlåtande av Efsa. De ska bland annat vara förståeliga för vanliga konsumenter. Villkor om bland annat målgrupp och dos ska också fastställas för varje ämne som kan relateras till ett godkänt hälsopåstående, skriver verket.

  Du kan läsa mina inlägg om tidigare granskningar här, här, här, här och här.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:03

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.